Osa Boreota

Olemme olleet osa Boreo-konsernia vuodesta 2022 asti. Boreo luo arvoa omistamalla, hankkimalla ja kehittämällä B2B-liiketoimintoja Pohjois-Euroopassa. Boreon liiketoiminnot on organisoitu kolmeen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat Elektroniikka, Tekninen kauppa ja Raskas kalusto. Konserni työllistää yli 400 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä ja Baltiassa ja Boreon pääkonttori sijaitsee Vantaalla. Boreo-konserni on muodostunut vanhasta Yleiselektroniikka konsernista.

Elektroniikka – liiketoiminta-alue koostuu elektroniikan komponenttien laitteiden ja järjestelmien jakelua harjoittavista liiketoiminnoista. Yhtiöt toimivat maailman johtavien päämiesten edustajina Suomessa ja Baltian maissa. Elektroniikka liiketoiminta-alueeseen kuuluvia yhtiöitä ovat Yleiselektroniikka, YE International, Noretron Komponentit, Milcon, Infradex ja Delfin Technologies.

Tekninen Kauppa – liiketoiminta-alue koostuu teknistä kauppaa harjoittavista liiketoiminnoista, jotka edustavat tunnettuja päämiehiä voimantuoton, metallintyöstön, rakentamisen ja hitsauksen alalla Suomessa. Liiketoiminta-alueeseen kuuluvat seuraavat yhtiöt: Machinery, Muottikolmio, Pronius, J-Matic ja FilterIt.

Raskas Kalusto – liiketoiminta-alue koostuu liiketoiminnoista, jotka palvelevat betoniteollisuuden ja rakentamisen asiakkaita Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Raskaan Kaluston liiketoiminta-alueeseen kuuluvat seuraavat yhtiöt: PM Nordic, HM Nordic, Tornokone, Floby Nya Bilverstad ja Lackmästarn.

Lue lisää: Boreo – Grow and prosper

Lyhyesti Boreo-konserniin kuuluvista liiketoiminnoista

Elektroniikka:

Elektroniikka – liiketoiminta-alueeseen kuuluva Yleiselektroniikka on asiakaslähtöinen elektroniikan ja tekniikan tarjoaja pitkällä, yli 50 vuoden kokemuksella. Yleiselektroniikka pystyy tukemaan elektroniikka- ja teollisuusyrityksiä lähes kaikissa erilaisissa sovellusratkaisuissa suunnittelusta tuotantoon ja logistiikkaan – kustannustehokkaasti ja nopeasti.

Yleiselektroniikan palvelutarjontaan kuuluvat muun muassa automaation, elektromekaniikan, RF-teknologian, teholähteiden sekä mittaus- ja testausteknologian tärkeimmät edustukset. Yleiselektroniikan laajasta valikoimasta löytyy muun muassa led-komponentteja, akkuja ja paristoja, kaapeleita, liittimiä, antureita sekä laaja-alaiset mittaus- ja testauspalvelut.

Infradex kuuluu myös Elektroniikan liiketoiminta-alueeseen ja on vuonna 1987 perustettu lämpökameratekniikan asiantuntija, joka toimii maahantuonnin, huollon ja lämpökuvauksen sekä infrapunatekniikan kouluttajana. Infradex maahantuo ja markkinoi ammattikäyttöön soveltuvia lämpökuvausjärjestelmiä, testaus- ja mittalaitteita ja optisia tarkastuslaitteita. Infradex edustaa FLIR Systems, Extech, Retrotec, Hikmicro sekä CI Systems lämpökuvausratkaisuja ja tarjoaa lämpökameroiden lisäksi asiakaskohtaisia lämpökuvausratkaisuja. Lisäksi Infradex tarjoaa myös lämpökuvauskoulutusta sekä tukea ja huoltopalveluita.

Milcon on kaapelointeihin, johtamisjärjestelmiin ja sähkömekaanisiin kokoonpanoihin erikoistunut yritys ja kuuluu Elektroniikka – liiketoiminta-alueeseen. Milcon tarjoaa asiakkailleen räätälöityjä ratkaisuja vuosien ammattitaidolla ja kokemuksella. Milcon tarjoaa yksittäisten komponenttien lisäksi kokonaisvaltaisia, asiakastarpeisiin suunniteltuja järjestelmiä. Milconin tarjoamiin tuotteisiin kuuluu muun muassa liittimet, kaapelit ja johtimet, johdinsarjatuotteet, antennit ja teholähteet, erikoisvaraosat ja komponentit sekä valokuitutuotteet.

Signal Solutions on nuori yritys, joka on erikoistunut RF/mikroaalto, kuituoptiikkoihin EMC ja suojausteknologian sektoreihin. Tavoitteenaan Signal Solutions:lla on madaltaaa investointikustannuksia ja operatiivisia kustannuksia, parantaa suorituskykyä, lyhentää liidiaikoja, yksinkertaistaa ostoprosesseja sekä hostata innovatiivisia, kilpailukykyisiä bisnesmalleja. Signal Solutionsin tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa RF- ja mikroaaltokomponentit sekä kaapelit ja kuituoptiikat. Signal Solutions on osa Elektroniikka -liiketoiminta-aluetta.

Delfin Technologies on lääkinnällisiä laitteita valmistava yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi tieteellisesti validoituja ja erikoistuneita, kädessä pidettäviä ihon ja turvotuksen mittauslaitteita. Delfin technologies on osa Elektroniikka -liiketoiminta-aluetta.

Noretron Komponentit on vuonna 1995 perustettu AV-tarvikkeiden, laitekoteloiden ja sähkömekaanisten komponenttien maahantuonti- ja tukkuliike. Yhtiön päämiehiin kuuluvat muun muassa Nidec, Neutrik ja Cordial. Yritys työllistää 6 henkilöä.

Tekninen kauppa:

Muottikolmio on vuonna 1990 perustettu rakennusalan tuotteiden parissa toimiva palveluyritys ja kuuluu Tekninen kauppa – liiketoiminta-alueeseen. Muottikolmion tuotevalikoimaan kuuluu joukko alansa edistyneimpiä tuotteita. Muottikolmion tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa kosteuden eristämiseen, saumoihin ja muottiratkaisuihin liittyviä palvelukokonaisuuksia. Muottikolmio keskittyy erityisesti betonimuotteihin ja muottitarvikkeisiin, injektointitarvikkeisiin, betonin vedentiivistys – ja korjaustuotteisiin, rakennuslaakereihin, saumanauhoihin ja liikuntasaumalaitteisiin. Sen edustuksiin kuuluvat mm. Isodran, Dywidag, Webac, Termotuote, BT-Innovation ja Vandex. Muottikolmio sijaitsee Vantaalla ja on ollut osa Boreo Oyj konsernia vuodesta 2020.

J-matic on vuonna 2005 perustettu teollisuuden osa- ja loppukokoonpanoihin erikoistunut sopimusvalmistaja. J-Matic toimittaa asiakkailleen teknisesti vaativia kokonaistoimituksia, jotka pitävät tyypillisesti sisällään mekaniikan, sähkön, pneumatiikan ja automaation sovelluksia. J-matic työllistää 15 henkilöä ja sen toimipaikka sijaitsee Lempäälässä. Yritys on osa Boreon Tekninen kauppa -liiketoiminta-aluetta.

Filterit on erikoistunut teollisuuden ja kuntien suodatus-, UV-desinfiointi- ja vedenkäsittelyratkaisuihin. Filterit:n valikoimasta löytyy suodatusratkaisut nesteiden ja kaasujen suodattamiseen, UV-desinfiointilaitteet puhdasvesikohteisiin, jätevesikohteisiin, teollisuuteen sekä uimahalleille. Lisäksi valikoima kattaa myös vedenkäsittelyyn tarkoitetut RO-laitteet, vedenpehmentimet sekä massasuodattimet teollisuudelle, terveydenhuollolle, vesilaitoksille ja kotitalouksille, sekä laitteet otsonointiin ja plasmadesinfiointiin. Filterit kuuluu Boreon Tekninen kauppa -liiketoiminta-alueeseen.

Machinery on yli 100 vuotias yritys, joka myy, asentaa, korjaa ja huoltaa erilaisia koneita, laitteita sekä teknisiä tarvikkeita. Machinery toimittaa työvälineitä metallintyöstöön ja rakentamiseen sekä moottoreita ja varavoimalaitteita erilaisiin tarpeisiin. Yrityksen asiakkaita on niin pienet kuin suuretkin yritykset kaikilta teollisuuden ja rakennusteollisuuden aloilta, sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Vantaalla ja Tampereella. Machineryn tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa: koneistuskeskuskset, sorvit, henkilönostimet, AMO-alumiinitelineet, Tsurumi-pumput, Cummins-moottorit, Kubota-moottorit ja varavoimakoneet.

Raskas kalusto:

Tornokone on vuonna 1983 perustettu yritys, joka palvelee betoniteollisuutta myymällä, toimittamalla ja vuokraamalla kalustoa, koneita ja laitteita. Tornokone kuuluu Raskas Kalusto – liiketoiminta-alueeseen. Tornokoneen valikoimaan kuuluvat laadukkaat Putzmeisterin ja Liebherrin betonipumput, asemat, käsittelylaitteet ja kuljetuskalusto, sekä tarvikkeet ja varaosat. Lisäksi Tornokoneen valikoimasta löytyy myös betoniteollisuden käytettyä kalustoa. Tornokone on vuodesta 2019 lähtien ollut osa Boreo Oyj konsernia. 

Floby Nya Bilverkstad on vuonna 1953 perustettu, yksi Ruotsin johtavista puutavara-autojen päällerakentajista. Yrityksen palveluvalikoima kattaa päällerakenteiden suunnittelun, komponenttien valmistuksen, varustelun, myynnin sekä jälkimarkkinapalvelut. Yhtiön avainasiakkaita ovat ruotsalaiset puutavara-autoyrittäjät, jotka varmistavat metsäteollisuuden toimivan puuhuollon. Yhtiön toiminnat sijaitsevat Ruotsin Flobyssä. Yhtiö on osa Boreon Raskas kalusto -liiketoiminta-aluetta.

PM Nordic on maailman johtavan pumppuvalmistajan Putzmeisterin tuotteiden ruotsalainen pääedustaja. PM Nordic on pitkäaikainen yritys, jolla on monia menestyksekkäitä vuosia alalla. Ruotsin markkinoilla PM Nordic on markkinajohtaja. PM Nordic kuuluu Boreon raskas kalusto liiketoiminta-alueeseen.

HM Nordic on vuodesta 2020 lähtien ollut Putzmeister- ja SANY-tuotemerkkien virallinen maahantuoja Virossa. HM Nordic kuuluu Boreon raskas kalusto liiketoiminta-alueeseen.

Muut toiminnot:

Etelä-Suomen kuriiripalvelu Oy (ESKP) on Suomessa ja Baltian maissa toimiva aikataulutettuihin jakelu- ja runkokuljetuksiin erikoistunut kuljetusliike. Yhteistyössä kumppaneiden kanssa ESKP tarjoaa koko maan kattavan kuljetusverkoston aina Hangosta Utsjoelle. ESKP:n palveluvalikoima pitää sisällään kappaletavarat, pikakuljetukset, SUOMI-EESTI-LATVIA EXPRESS -palvelut, sekä lähetti- ja tullauspalvelut. ESKP on osa Boreo-konsernin muita toimintoja.