Hitsaussimulaattori

Hitsaussimulaattorin, Fronius Virtual Weldingin avulla harjoittelijat voivat oppia, harjoitella ja lujittaa hitsauksen perustaitoja askel askeleelta realistisissa olosuhteissa. Joko StandUp-päätteen tai Mobile Casen avulla he voivat harjoitella ergonomisesti muotoilluilla hitsauspolttimilla, tyypillisillä työkappaleilla ja säädettävillä hitsausparametreilla ilman turvallisuusriskejä. Neljällä toimintopaketilla voidaan harjoitella kolmea hitsausprosessia: MMA, MAG, mekanisoitu MAG ja TIG.

Virtual Welding -laitteisto

Fronius Virtual Welding -hitsaussimulaattori vastaa tulevaisuuden hitsauskoulutuksen haasteisiin. Koulutukseen sisältyviä harjoituksia voidaan suorittaa virtuaalisesti todentuntuisissa oloissa.

KEHITY VIRTUAALIKOULUTUKSELLA HITSAUSASIANTUNTIJAKSI

Virtuaalikoulutuksen etuja hyödynnetään jo useissa ammattikunnissa, jotta voidaan paremmin valmistautua käytännön haasteisiin. Lentäjät kuivaharjoittelevat nousua ja laskua lukuisia kertoja simulaattorilla ennen kuin lentävät oikeaa lentokonetta. Mitä isommasta, kalliimmasta ja vaarallisemmasta laitteesta on kyse, sitä useammin laitteen käyttöä harjoitellaan virtuaalimaailmassa. Miksei sitten voisi myös helpottaa hitsaajien koulutusta käyttämällä virtuaalisia työkaluja?

Riskitöntä ja edullista kouluttamista

Virtuaalikoulutuksella aitoja, monimutkaisia ja vaikeita tilanteita voidaan simuloida todentuntuisesti, mutta riskittömästi ja kustannustehokkaasti ja harjoitella niitä yhä uudelleen. Tästä syystä se soveltuu myös täydellisesti hitsauskoulutukseen. Aloittelijoihin kohdistuva turvallisuusriski on hitsausalla kuuman valokaaren vuoksi
merkittävästi suurempi kuin muilla aloilla. Virtuaalihitsauksessa tätä riskiä ei ole. Koulutettavat voivat vaiheittain opetella ja harjoitella hitsauksen perustaitoja tyypillisillä työkappaleilla. Lisäksi virtuaalikoulutuksessa ei tarvitse käyttää kalliita materiaaleja kuten metallia, lisäainelankaa ja suojakaasua.

Fronius Virtual Welding on saatavilla neljällä toimintopaketilla, joilla voidaan harjoitella kolmea prosessivaihtoehtoa:
/ MMA HITSAUS 111
/ MAG HITSAUS 135
/ MAG HITSAUS 135 MEKANISOITU
/ TIG HITSAUS 141

Hitsaussimulaattorin hyödyt