Hitsaussimulaattori

Welducation Simulator – Opi hitsaamaan oikein Forniuksen hitsaussimulaattorin avulla.

Yhdessä Welducation Campus -alustan kanssa Welducator Simulator tarjoaa opiskelijoille ja opettajille täydellisen opetuskonseptin, joka sisältää teoriasisältöä sekä virtuaaliharjoitteluyksikön simulaattorin kera.

WELDUCATOR SIMULATOR: Opi hitsaamaan oikein

Riskitöntä hitsausta

Virtuaalinen hitsausharjoittelu on turvallista, edullista ja säästää resursseja, mutta jäljittelee kuitenkin hitsauksen haasteellisuutta aidon oloisesti. Ensimmäisiä kertoja hitsaavat voivat toistaa tehtäviä niin monta kertaa, kun on tarpeen ja parantaa taitojaan turvallisessa ympäristössä sekä oppia virheistään. Tämä on ihanteellinen tapa valmistautua tosielämän hitsaustilanteisiin sekä tällä tavalla voidaan vastata nopeasti muuttuviin vaatimuksiin työmarkkinoilla ja teollisuudessa. Hitsausprosesseina puikko, MIG/MAG ja TIG.

Yhdessä Welducation Campus -alustan kanssa Welducator Simulator tarjoaa opiskelijoille ja opettajille täydellisen opetuskonseptin, joka sisältää teoriasisältöä sekä virtuaaliharjoitteluyksikön simulaattorin kera.

WELDUCATOR SIMULATORIN EDUT

Harjoittelu ja teoria

Teorian ja virtuaaliharjoittelun yhdistelmä auttaa opiskelijaa yhdistämään tiedot ja käytännön taidot. Hän voi todentaa opitun tiedon välittömästi simulaation puolella, kokeilla erilaisia hitsaustekniikoita ja nähdä lopputuloksen virtuaalisessa hitsaustyökappaleessa.

Realistisempi kuin koskaan

Käyttämällä AR-teknologiaa, oikeaa hitsauspoltinta ja oikean hitsausjärjestelmän kotelointia, luodaan oikeaa hitsaustilannetta jäljittelevä ympäristö simulaatioon. Opiskelijat harjoittelevat myös kappaleen valmistelua varsinaiselle hitsausprosessille sekä välityövaiheita simulaatiossa esimerkiksi tarkastavat kaasunsyötön, asentavat maakaapelin, asettavat hitsausparametrit ja poistavat kuonan.

Turvallinen ja riskitön

Kuuman valokaaren, UV-säteilyn ja hitsaushuurujen aiheuttama riski on huomattavasti suurempi aloittelevalle hitsarille kuin kokeneille hitsareille. Virtuaalinen harjoittelu poistaa tämän riskin kokonaan.

Säästää kuluja ja ympäristöä

Welducation Simulatorin avulla harjoitellessa ei kulu kalliita lisäaineita, työkappaleita ja suojakaasua. Sen lisäksi se ei kuormita ympäristöä.

entistä todentuntuisempi

1. Oikeat komponentit

Oikeat hitsauspolttimet, alkuperäiset liittimet ja virtuaalisimulaattorin runkorakenteena oikea hitsauskoneen kotelointi tekevät siitä realistisemman kuin koskaan.

2. 3 Hitsausprosessivaihtoehtoa

Opiskelijat voivat harjoitella Welducation Simulatorilla kaikkia kolmea eri hitsausprosessivaihtoehtoa (puikko, MIG/MAG ja TIG). Prosesseja voi harjoitella käyttämällä useita eri materiaaleja (teräs, ruostumaton teräs ja alumiini), eri materiaalipaksuuksia ja eri hitsausasentoja virtuaalisimulaatiossa.

3. Lisätty todellisuus

Käyttämällä AR-laseja voidaan yhdistää olemassa oleva ympäröivä todellisuus hitsaussimulaatioon. Se nostaa realistisuuden tason aivan uudelle tasolle.

4. Samat valmistelut kuin oikeassa hitsauksessa

Oleellinen osa Welducation Simulatoria on valmistella hitsaustehtävä ja työkappale kuten oikeassa tilanteessakin. Opiskelijan täytyy tehdä tietyt valmistelevat toimet ennen hitsaustyötä, kuten tarkastaa maadoituksen kytkentä, kaasun virtauksen säätö ja että oikeat hitsausarvot on asetettu. Hitsaussimulaattoriin liitetyssä tabletissa on Froniuksen standardi TPS/i käyttöliittymä, joten se tulee tutuksi hitsarille jo harjoitteluvaiheessa.

5. Digitaalinen harjoitustyökalu

Welducation Simulator on yksinkertainen ja helppo käyttää järjestelmään kuuluvalla tabletilla. Kun käytetään pilvipalvelua, niin Welducation Campus -alustaan voi kirjautua ko. tabletilla tai muilla laitteilla kuten mobiilipuhelimella tai läppärillä.

 
Työkappaleet hitsaussimulaattori

Työkappaleet

1. Putkiliitos

2. Limiliitos

3. Pienaliitos

4. Nurkkaliitos

5. Päittäisliitos

OPETUSKONSEPTI

VIRTUAALINEN HARJOITTELU

Harjoittelu toteutetaan riskittömästi oikealla hitsauspolttimella ja poltinkaapelilla, tyypillisillä työkappaleilla ja säädettävillä hitsausparametreilla. Huomio ei ole ainoastaan täydellisen hitsin luomisessa. Tehtävissä keskitytään myös hitsausta ennen ja sen jälkeen suoritettaviin vaiheisiin aivan kuten oikeassa hitsaustyössä. Niitä ovat esimerkiksi maakaapelin asettaminen, oikeiden hitsausparametrien säätäminen, hitsin puhdistus ja viimeistely.

tEORIA

Welducation Campus -alustan teoriasisältö vastaa viimeisimpien opetusmenetelmien oppisisältöä. Kaikki tulokset ja oppimisen eteneminen hallitaan tällä kattavalla oppityökalulla. Kaiken olemassa olevan materiaalin lisäksi opettajilla on mahdollista räätälöidä omia oppisisältöjä ja kursseja. Koulutuksesta saa siten kohderyhmän tarpeita vastaavan.

Askel askeleelta kohti ammattimaista tasoa

Opiskelijat voivat käyttää Welducator Simulatoria 3 eri hitsausprosessin harjoitteluun (MIG/MAG-, TIG- ja puikkohitsaus). Kattavat hitsauksen analysointityökalut auttavat opiskelijaa kehittämään suoritustekniikkaa ja tunnistamaan virheet jatkuvalla etenemisen seurannalla. Hitsaus voidaan nauhoittaa ja toistaa koska vain Welducation Campus -alustan kautta. Se tarkoittaa, että opiskelijan omaa suoriutumista voidaan analysoida yksityiskohtaisesti kohti optimia osaamistavoitetta.

Puikkohitsaus

Puikkohitsaus

MIG/MAG-hitsaus

TIG-hitsaus

Kolme eri vaikeusastetta

Helppo

Hitsaussimulaattori - helppo
  • Ei esitietovaatimuksia hitsauksesta
  • Visuaalinen opastus liikennevalovärein, jotka osoittavat vaihtelut ja/tai opastavat oikeaan tekniikkaan

Keskitaso

Hitsaussimulaattori - Keskitaso
  • Tarvitaan hitsaustietämystä – opiskelijaa tuetaan silti virtuaalikouluttajan toimesta
  • Visuaalinen opastus näytetään hitsattaessa vain virheellisen suoritustekniikan yhteydessä

Vaikea

  • Hitsaustietämystä vaaditaan – opiskelija tekee itsenäisiä hitsauspäätöksiä
  • Ei visuaalista avustusta
  • Opiskelijan pitää valita itse oikea prosessi ja oikeat hitsausarvot
  • Suorituksen arviiointi ja palaute hitsauksesta annetaan opiskelijalle vasta hitsauksen jälkeen
  • Ihanteellinen tapa valmistautua luokkahitsauskokeisiin
 

HITSAUSASENNOT

Opiskelija voi harjoitella laajalla valikoimalla erilaisia harjoituskappaleita, jotka hän voi asettaa erilaisiin asentoihin laitteiston mukana toimitettavan pidin telineen avulla. Saatavilla on myös isompi teline, jolla saa toteutettua enemmän variaatioita. Joko lakipienaa tai V-railo päittäisliitoksen lakiasennossa. Opiskelijat voivat silloin harjoitella lähes mitä vain asento tilannetta.

Hitsausasennot

WELDUCATION CAMPUS

Nopea tapa kouluttaa taitavia hitsaajia

Welducation Simulator on nopea keino kouluttaa taitavia hitsaajia yhdistämällä hitsauksen käytännön ja teoriasisällön Welducation Campus -alustalla. Huolella suunniteltu koulutustyökalu vie paineita pois osaajapulan vaivaamalta alalta. Opiskelijat voivat harjoitella tietoja ja taitoja omineen ennalta valmistelluista teoriapaketeista ja kursseista kuin että joutuisivat tukeutumaan jatkuvasti opettajaan perinteisen koulutustavan kaltaisesti.

Welducation Campus -alustan kurssien yleisnäkymä näyttää opiskelijan etenemisen yhteenvedon. Siitä näkee kuinka monta kertaa opiskelija on harjoitellut tiettyä hitsaustehtävää virtuaaliympäristössä ja onko niitä saatu läpäistyä hyväksytysti vaiko ei.

Welducation Campus

Hitsaussimulaattorin hyödyt